over ons

“Ons geheim? Als je al zolang meeloopt, dan maken ze je niks meer wijs over kwaliteit”,…

Daams in Valkenswaard is dé specialist in houtmaterialen, sierbestrating en schuttingen. Met onze jarenlange ervaringen en deskundigheid zijn wij de betrouwbare leverancier in de regio. Onze werf aan de Dommelseweg is al tientallen jaren een populaire plek voor professionals en particulieren die kwaliteitsproducten zoeken voor in en om de tuin. Kom eens langs, de koffie staat altijd klaar.

Wortels in Valkenswaard | In 1969 is vader Daams begonnen met het rooien van bomen, daarna met het sprokkelen van kachelhout en het houtvrij maken van wegen. Zijn bedrijf is uitgegroeid tot Daams Houthandel, een succesvol familiebedrijf met oog voor kwaliteit. “Er is er veel slecht hout in omloop,” zegt vader Daams. “Wij weten bij inkoop precies waar we op moeten letten: fijne groei, met de ringjaren kort op elkaar. De langere hoogstamhoutsoorten van zes meter lang, zonder knoesten. Dát is pas hout waar je mee kunt werken. Daarin onderscheiden we ons van de meeste doe-het-zelfzaken. Een plank langer dan 2,70 meter ga je daar niet vinden. Wij kiezen voor kwaliteit en dat verschil merkt u.”

Kwaliteit voor de regio | Met een streng oog voor kwaliteit, maatwerk in eigen huis en snelle service met een team van vakmensen heeft Daams Houthandel tientallen jaren aan de weg getimmerd in de regio. Zelfs letterlijk, de Gemeente Valkenswaard doet een beroep op ons voor het klein onderhoud aan de gemeentelijke straten. Bij een aantal zorgcentra in de omgeving verzorgen we de tuinen en wij dragen een steentje bij aan Valkenswaard door de plaatselijke kinderboerderij te helpen waar we kunnen. Onze klanten weten dit te waarderen en profiteren zelf ook van expertise in de buurt. Voor kwaliteitshout, sierbestratingen en schuttingen bent u aan de Dommelseweg 171 aan het juiste adres.

Heeft u vragen of wenst u meer informatie? KLIK HIER.

 

SCHUTTINGEN

Met de juiste omheining geeft u uw tuin de finishing touch. Daams Houthandel biedt schuttingen van hout, beton, grind of steenkorf, in standaardmaten of op maat voor u gemaakt. Van hout of beton leveren wij de schuttingdelen waarmee u zelf uw schutting in elkaar kunt zetten. Heeft u niet de tijd, kennis of mankracht om het te doen? Gooi het bij ons over de schutting en wij zorgen dat de klus snel en vakkundig wordt geklaard. Kunt u niet kiezen, bezoek dan onze showroom in Valkenswaard. De diverse schuttingen zien en voelen maakt het verschil.

Aan de hand van uw wensen kunnen wij een unieke schutting voor u ontwerpen. Ook als u met uw buren de wijk een ander aanzien wilt geven of een mooie gelijke afscheiding tussen tuinen wilt creëren. Er zijn meerdere schuttingleveranciers op de markt, maar de kwaliteit, met name van de houtsoort, is erg uiteenlopend. Wij staan garant voor een hoge kwaliteit van materialen, ontwerp, service en eventuele plaatsing. Vraag gerust om een vrijblijvende aanbieding of advies via het contactformulier. Een schutting van Daams, daar heeft u nog jaren en jaren plezier van.

Maak onderstaand uw keuze.

Hout-Schuttingen

Beton-Schuttingen

Grind-Schuttingen

Steenkorf-Schuttingen

 

 

 

SIERBESTRATING

Een tuinklus komt nooit alleen. Met nieuwe bestrating geeft u uw buitenruimte direct een compleet andere uitstraling. Daams Houthandel levert sierbestrating in alle vormen en maten. Direct uit voorraad leverbaar: stenen in waalformaat en dikformaat, natuurstenen, opsluitbanden, grind, split en zand, gebakken en getrommeld steen, H2O (waterafstotende) stenen, keramische tegels en nog veel meer. Mooie natuurlijke materialen in diverse kleuren en van duurzame kwaliteit. Laat u inspireren bij Daams in Valkenswaard.

Met zoveel mogelijkheden is de keuze voor het juiste materiaal een opgave. Echter, met een steen alleen bent u er nog niet. Wie gaat ze leggen? Zelf bestraten is een vak apart en niet voor iedereen weggelegd. Onze stratenmakers gaan graag voor u aan de slag. Snel en vakkundig, zodat u nog jarenlang kunt genieten van uw terras, pad of oprit. Wie het ook doet, bij Daams vindt u alle materialen om er iets moois van te maken. Doe uzelf en uw tuin een plezier met strak gelegde sierbestrating voor een frisse en stijlvolle uitstraling.

Maak onderstaand uw keuze.

Sierbestrating

Tegels & Muurelementen

Split & Zand

Opsluitbanden & Pallisadepalen

TUINACCESSOIRES

Om uw tuin compleet te maken heeft Daams Houthandel diverse tuinaccessoires, zowel direct uit voorraad leverbaar als op maat voor u gemaakt. Denk aan blokhutten, tuinhuisjes, priëlen, overkappingen, zandbakken, speeltoestellen, tuinmeubelen, kliko-ombouw en bloembakken. Stuk voor stuk verkrijgbaar in elke gewenste houtsoort. Met tuindecoratie brengt u extra sfeer in uw tuin en creëert u een bijzondere omgeving als verlenging van uw woonruimte. Daams geeft het buitenleven vorm.

Voor overkappingen en buitenverblijven kunnen we naast hout ook gebruikmaken van Pext daksystemen met lichtplaten van polycarbonaat. Dit geeft niet alleen een moderne uitstraling maar bovendien een heerlijk lichte en toch beschutte plek. Tuinmeubelen zijn ook verkrijgbaar in elke houtsoort en zelfs op maat gemaakt. Steeds vaker worden deze unieke meubelen uitgevoerd in karakteristiek steigerhout, maar ook blank Frans douglashout is een uitstekende keuze. In onze showroom in Valkenswaard laten we graag alle mogelijkheden zien.

Maak onderstaand uw keuze.

Houten Poorten

Tuindecoratie

Buitenverblijven & overkappingen

Pext Daksystemen

Hout

Bij Daams Houthandel leert u de kwaliteit van hout kennen. Een kwaliteit die u niet bij de bouwmarkt zult terugvinden. Wij leveren bijvoorbeeld hout met een fijne groei, waarbij de ringjaren kort op elkaar zitten, waarvan u een langere levensduur mag verwachten. Opzoek naar planken of balken langer dan 2,70 meter? Bij ons vindt u ze wél. Duurzaam hout voor een goede prijs, met een bezoek aan Daams Houthandel in Valkenswaard merkt u wat kwalitatief goed hout voor u kan doen. Daams Houthandel levert o.a. vuren, douglas en diverse soorten

hardhout. Dankzij onze kennis van de unieke eigenschappen van elke soort en jarenlange ervaring in de verschillende toepassingen kunt u ons altijd om advies vragen. Wij hebben de specialisten in huis die bijvoorbeeld uw schutting of tuinhuis vakkundig voor u plaatsen of u daarbij ondersteunen. Is uw project groter, dan kunt u ook bij ons terecht voor onder andere sierbestrating en tuinaccessoires. Daams Houthandel is de one-stop-shop voor de grote lijnen van uw tuin.

HOUTSOORTEN

Douglas

Vuren

Hardhout

Vlonders & Buitenparket

CONTACT

OPENINGSTIJDEN:

 

Maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur
Zaterdag van 8.00 tot 15.00 uur
Zondag gesloten

Contactformulier

Wilt u een offerte aanvragen of meer informatie ontvangen? Hier kunt u uw vraag stellen aan Daams Valkenswaard. Wij doen ons best om uw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden. U kunt uiteraard ook bellen of mailen.

Service & Advies

Bij Daams Houthandel zijn de specialisten ook gewoon liefhebbers van hout en tuin. Ze helpen u graag met het maken van een pergola, buitenhuis, schutting, veranda of vlonder, en met hetzelfde enthousiasme voorzien ze u van advies als u het helemaal zelf wil doen. Geen vraag is te gek, ze staan voor u klaar. Daams werkt bovendien nauw samen met tuinarchitecten, hoveniers en klussenbedrijven zodat u voor elk project verzekerd bent van de kennis en kunde van een echte specialist.

Service is voor ons vanzelfsprekend. Wij zagen uw tuinhout kosteloos op maat in eigen zagerij. Wilt u uw hout geschaafd en geïmpregneerd, ook dat kunnen we voor u regelen. Bespreek bij uw bestelling bovendien de mogelijkheden van bezorging, de vrachtwagen van Daams is dagelijks op weg in de regio. Voor schuttingen en bestratingen komen onze specialisten vrijblijvend inmeten zodat u altijd een passende offerte krijgt. Met dit soort service weten we al sinds 1969 klanten aan ons te binden!

Heeft u vragen of wenst u meer informatie? KLIK HIER.